Kahve Uyku Getirir mi?

Kahve Uyku Getirir mi?

Kahve uyku getirir mi? Kahve içince uyku gelmesi, kahve uykuyu kaçırır mı, Türk kahvesi uyku getirir mi, sütlü kahve uyku getirir mi, kahve içtikten sonra halsizlik, kahve içince uyku gelmesi ne anlama gelir, Türk kahvesi kaç saat uyku kaçırır?

Kahve uyku getirir mi Kahve içince uyku gelmesi, kahve uykuyu kaçırır mı,kahve içince uyku gelmesi ne anlama gelir, Türk kahvesi kaç saat uyku kaçırır.png

Kahveyi çoğunlukla uyandırma içeceğimiz olarak biliriz.  Kahvenin birçok farklı içeriği olsa da, asıl kısmı kafeindir. Sizi uyandıran ve daha enerjik hissettiren merkezi sinir sisteminizi uyarır. Peki ya kahve sizi uyandırmıyor ve uykunuzu getiriyor gibi görünüyorsa? Kafein seni hayal kırıklığına uğrattı mı? Kahve vücudunuzu çeşitli şekillerde etkileyebilir ve sizi nasıl etkilediği herkes için farklıdır. Kahvenin sizi uykulu hissettirmesine neden olabilecek farklı nedenlerden oluşan bir liste hazırladık.

  • Kahve içtiğinizde, mide ve ince bağırsak emer kafein ve kan dolaşımınız yoluyla beyniniz de dahil olmak üzere vücudunuzun birçok yerine yeniden dağıtır. Kafein beyninize ulaştıktan sonra adenozin reseptörlerinize yapışır. Şimdi adenozin uykulu hissetmenize yardımcı olur ve uyku-uyanıklık döngünüzü kontrol eder. Kafein adenozin reseptörlerinize bağlandığında, beyniniz adenozinini işlemez, ancak bu onu üretmeyi bıraktığı anlamına gelmez. Yani kafein bir kez yıprandığında, beyninizin reseptörlerine bağlanacak ve sizi yorgun hissettirecek bir adenozin birikimi olur.
  • Çırpılmış krema, bal, şurup veya sade eski şekerle tatlandırılmış kahve içerseniz,  yoğun şekerle birlikte yorgun hissedebilirsiniz . Vücudunuz alıştığından daha fazla şeker aldığında, bunu dengelemek için insülin üretilir. Bununla birlikte, insülin aynı zamanda  kan şekeriniz, vücudunuzun ana enerji kaynağıdır. Böylece kan şekeri seviyeniz düştükçe, sizi yorabilecek bir enerji eksikliği hissedersiniz. Ayrıca şeker çarpması vurduğunda aç, sinirli, endişeli, terli, baş dönmesi veya kenarda hissedebilirsiniz. Sadece kahvenizdeki şeker de olmayabilir. Kurabiye gibi tatlı bir atıştırmalık yerseniz,  şeker patlaması ve ardından düşüş hissedebilirsiniz. Sizi yiyeceklerin yaptığı gibi doldurmadıklarından, şekerli içecekleri aşırı derecede tüketmek özellikle kolaydır. Bir şeker krizi yaşarsanız, kan şekeri seviyenizi dengelemek için biraz protein almayı deneyin.
  • Stres hormonu olarak bilinen kortizol seviyeleri kafein içilerek yükseltilebilir. Kortizol seviyeleri yükseldiğinde, sizi yüksek alarma geçirebilir ve sizi geceleri ayakta tutabilecek  endişe ve stres duygularına yol açabilir. Anksiyete ve stres sizi o anda daha uyanık hissettirse de, günün ilerleyen saatlerinde yorgunluk hissine yol açabilir. Stres nedeniyle uykuya dalmakta zorlanıyorsanız, her ikisi de rahatlamanıza ve kaygıyı azaltmanıza yardımcı olacak. 
  • Düzenli olarak kahve veya başka bir kafein türü tüketirseniz, zamanla bir tolerans oluşturabilirsiniz. Kafein, adenosinin etkilerini bloke ederek çalıştığından, vücudunuz yanıt olarak daha fazla adenosin reseptörü üretmeye başlayabilir. Vücudunuz daha fazla adenosin reseptörü üretiyorsa, her zamanki kahve miktarınız zamanla o kadar da kolay olmayabilir. Bununla birlikte, bazı araştırmacılar kafeine sürekli maruz kalmanın vücudun onu nasıl metabolize ettiğini etkilemeyebileceğine inanıyor.

Turuncu Fal Cafe

Gerçek Fal Telefon HattıFal Baktır Whatsapp HattıOnline sesli tarot Falı ve Online Falcılar instagram